Vádemelés

2024.03.12. 09:29

Hamis védettségi igazolványt csináltattak maguknak a mentősök Győr-Moson-Sopronban

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt három férfival szemben, akik hamis védettségi igazolvánnyal akarták megtartani a munkájukat. A mentősök akár öt évre is rácsok mögé kerülhetnek emiatt.

Kisalföld.hu

Illusztráció

Forrás: Schutterstock

A vádirat szerint a vádlottak 2021 októberében mentő gépkocsivezetőként, illetve mentőtechnikusként dolgoztak egy Győr-Moson-Sopron vármegyei kisvárosban. Ebben az időben a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a munkakörükben dolgozóknak kötelező volt a védőoltás beadatása. A férfiak viszont nem szerették volna az oltást felvenni, ugyanakkor a munkájukat sem szerették volna elveszíteni. Ezért az egyik vádlott egy ismeretlen személyt felbujtott, aki egy egészségügyi szolgálató rendszerén keresztül  valótlan adatokat töltött fel az oltottságról, aminek köszönhetően hamis védettségi igazolványokat állítottak ki a mentősöknek.

A férfiak a megszerzett hamis védettségi igazolványokat bemutatták munkáltatójuknak, ezzel igazolták az oltás felvételét és biztosították további munkavégzésüket.

Az ügyészség védettségi igazolással való visszaéléssel, vagyis hamis közokirat felhasználásával vádolja az elkövetőket. Akár öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható ellenük.

Az ügyben a döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában