Vádemelés

2024.03.25. 10:03

Aprópénzért több nyilvános wc-t is feltört egy férfi Győrben

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű férfival szemben, aki Győrben négy nyilvános wc-t is feltört. Az egyikből radiátort, szervízajtókat lopott el.

Simon Roberta

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Fotó: Marcel Derweduwen

A vádirat szerint a férfi a bűncselekményeket 2022. december 24. és 2023. január 16. között követte el. A győri parkolóház nyilvános mellékhelyiségében az elkövető kicsavarozta a falra szerelt elektromos radiátor előtti védőrácsot.  Ezt követően a radiátort, továbbá három szervízajtót eltulajdonított. A lopási kár 107.719 forint, a rongálási kár 344.813 forintra rúgott. A másik három helyszínen a nyilvános wc-k pénzgyűjtő ajtajait feszítette ki, majd a benne lévő aprópénzt két helyről is ellopta. A harmadik nyilvános fülkében viszont már nem sikerült neki.

Ha összeadjuk az összes esetet, akkor végül a férfi 179.884 forinthoz jutott a lopások során, a rongálással pedig 681.996 forintos kárt okozott.

Az ügyészség a férfit kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és folytatólagosan elkövetett lopás bűntettével vádolja. Akár három év szabadságvesztésre is büntethetik. A vádhatóság indítványozta, hogy a vádlottat kötelezze a bíróság 2.958.712 forint bűnügyi költség megfizetésére. Az érdemi döntést a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában