Emberölés

2024.03.12. 14:24

A győri bíróságon szúrt újra a mosonmagyaróvári férfi, aki egy dísztőrrel ölte meg nevelőapját

Végéhez közeledik, annak a 30 év körüli mosonmagyaróvári férfinek a tárgyalása, aki 2021 nyarán halálra szúrta 56 éves nevelőapját egy dísztőrrel. Hétfőn egy bábú, a kard másolata és a halálos fegyver is előkerült.

Simon Roberta

Hétfőn újabb bizonyítással folytatódott a per a Győri Törvényszéken, ismét előkerült a gyilkos fegyver. Emiatt elnapolták az ítélethirdetést. 

Novemberben kisebb kalamajka után már bemutatták a halált okozó dísztőrt, ugyan először csak a kard hüvelye érkezett meg a tárgyalóterembe. A pengét akkor akarták először bemutatni a tárgyaláson a szakértőknek. Félórás szünet után végül meglett, és szemügyre tudták venni a fontos bizonyítékot.

Emberi alakot megformázó bábun, egy fából készült dísztőrmásolattal kellett a vádlottnak bemutatnia a tragikus délután cselekménysorozatát. Fotó: Nagy Gábor

I. Máté vádlottnak hétfőn egy bábun kellett szemléltetni a tragédia pillanatait a szakértők és a bíró előtt. A dísztőr fa másolatát megbilincselt kezébe adták, amivel újra el kellett játszania a dulakodást. Állítása szerint, először nevelőapja támadt rá a karddal, majd azt elvette tőle és önvédelemből szúrt. A bizonyítási kísérletre azért volt szükség, mert a szakértőknek ki kell egészítenie a látottakkal a szakvéleményt, hogy kiderülhessen valóban úgy történt-e a támadás, ahogyan azt a vádlott leírta. A férfi mozdulatait és vallomását videóra vették, később azt is kielemzik.

Az elhunyt sértett évtizedek óta sajátjaiként nevelte felesége gyermekeit, azonban míg a lánnyal jó volt a kapcsolatuk, a fiúval nehezen értették meg egymást. A vádirat szerint 2021. június 29-én délelőtt a nevelőapa arra ért haza, hogy a vádlott I. Máté szobájában nyitva van az ablak és ezzel párhuzamosan a légkondi is be van kapcsolva. Az 56 éves férfi kérdőre vonta emiatt nevelt fiát, majd a vita dulakodásig fajult. A verekedés közben az egyik polcról lekerült egy 40 centiméter pengehosszúságú dísztőr. I. Máté mentőt hívott, és a családi ház udvarán várta a segítséget, közben nem törődött azzal, hogy a sértett milyen állapotban van. A nevelőapa olyan súlyos sérülést - 12 centiméter mély hasszúrást - szenvedett, hogy nem tudták megmenteni az életét, a helyszínen elhunyt.

A dísztőrt vizsgálják a szakértők és a bíró. Fotó: Nagy Gábor

Novemberben rövid időre eltűnt a bíróságról az a dísztőr, amivel egy férfi megölte a nevelőapját Mosonmagyaróváron - a pengét a tárgyaláson akarták bemutatni a szakértőknek. Félórás szünet után találták meg, így a tárgyalást végül meg tudták tartani.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában