Nem bírt magával

2024.02.06. 15:30

Szigorúbb büntetést akar a győri nyomozó ügyészség - Egy agresszív, ittas férfi támadott a rendőrökre

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indítványozta annak a férfi letartóztatását, aki ittasan rátámadt egy rendőrre az egyik hostelben. A nyomozó ügyészség fellebbezett a bűnügyi felügyelet elrendelése ellen is.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Fotó: PalSand

A középkorú férfi néhány napja, február 2-án hajnalban ittasan érkezett meg menyasszonyával a Veszprém vármegyei hostelbe. Hazaérkezésük után a pár hangosan kezdett zenét hallgatni, ami a többi szállóvendég nyugalmát zavarta, és ezt szóvá is tettek. A szóváltásból indulatos veszekedés alakult ki, ami miatt az egyik vendég rendőri segítséget kért.

Az agresszív vőlegényt a rendőrnek sem sikerült lecsillapítania. Amikor igazoltatni akarta a részeg férfit, az rátámadott: kezét fejmagasságba emelve, indulatosan megindult felé. A barátnő ekkor még vissza tudta tartani párját, de pár másodperc múlva ismételten, nagy lendülettel a rendőr irányába lépett és meglökte.

A férfit csak több rendőr segítségével és testi kényszerrel tudták megfékezni. A győri regionális nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki beismerte tettét. Kiderült, hogy nem ez volt az első bűncselekmény, amit elkövetett. Legalább tízszer kapták már el. Legutóbb mint többszörös visszaeső tavaly márciusában szabadult a fegyházbüntetéséből.

Tekintettel a gyanúsított előéletére, életkörülményeire, valamint az újabb, komoly bűncselekmény elkövetésére, az ügyészség álláspontja szerint a legszigorúbb személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelése szükséges. Ezzel meg tudják akadályozni a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyét.

A bíróság az indítványozott letartóztatás helyett csak az enyhébb kényszerintézkedést, a bűnügyi felügyelet elrendelését látta indokoltnak az ügyben, amely végzés ellen a nyomozó ügyészség fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában