Sikeres indítvány

2024.02.29. 08:13

Súlyosabb büntetést kapott Győrben a nő, aki szexre adta el 13 éves lányát és 15 éves unokahúgát

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a büntetésük súlyosítását azoknak a vádlottaknak, akik szexuálisan kihasználtak gyerekeket. A Győri Ítélőtábla két évvel több fegyházbüntetést szabott ki a lányát és unokahúgát eladó anyára.

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

A Győri Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában egyetértett a főügyészség álláspontjával, miszerint súlyosabb büntetést érdemel egy nő és férfi társa. 

A jogerős ítélet szerint az anya együtt élt a 13 éves lányával és a gyámsága alatt álló 15 éves unokahúgával. A nő több alkalommal kért pénzt egyik férfi ismerősétől, és szexuális jellegű szolgáltatást is nyújtott neki. Az anya 2020 június és október között 14 alkalommal beszélte rá a lányát és az unokahúgát, hogy menjenek el az ismerőse nyergesújfalui házába. Rábírta őket arra is, hogy tűrjék el a férfi szexuális közeledését. A szexért összesen 235.000 forintot kaptak, amit a vádlottak átadtak.

A nő szabadságvesztését 8 évre súlyosították Győrben. Korábban a Tatabányai Törvényszék emberkereskedelem bűntette miatt hat év fegyházat szabott ki és hat évre eltiltották a közügyektől is. Valamint vagyonelkobzást rendeltek el és megszüntették a szülői felügyeleti jogát. A férfi vonatkozásában szintén súlyosabb lett a büntetés, ugyanis a másodfokú bíróság szerdán mellőzte a felfüggesztett szabadságvesztést, helyette két évre börtönbe kell mennie két rendbeli gyermekprostitúció kihasználása miatt. Emellett végleges hatállyal eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában