Vádemelés

2024.02.06. 07:29

Saját házában bántalmazta és rabolt ki egy idős férfit egy 19 éves

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki egy idős férfit otthonában bántalmazott, majd ki is rabolta.

Simon Roberta

Forrás: Schutterstock

A vádirat szerint a 19 éves elkövető tavaly ősszel ittas állapotban kereste fel a sértettet. Már az udvarban távozásra szólította fel a fiatalember, de ő ennek nem tett eleget. Inkább követte a bácsit a házába, és a nyugdíját követelte tőle. Mivel a sértett a követelésnek nem tett eleget, az a fiatal több alkalommal ököllel arcon ütötte. A bántalmazás következtében a nyugdíjas férfi többszörös arccsonttörést szenvedett. Ezután a fiatalember kutatni kezdett a házban, talált egy rugós bicskát, majd azt magához véve azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ha nem adja oda a nyugdíját, leszúrja. Ezt követően folytatta a kutatást. A vádlott végül 7.800 forintot talált a sértett egyik nadrágzsebében, melyet magához vett és távozott. Miközben elhagyta az ingatlant még egyszer megfenyegette a sértettet azzal, hogy ha megkapja a nyugdíját és abból nem ad oda neki 50.000 forintot, le fogja szúrni.

A letartóztatásban lévő terhelt ellen az ügyészség súlyos testi sértés és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat. A büntetési tétel 13 évig terjedő szabadságvesztés is lehet. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri járásbíróág fogja meghozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában