Terror

2024.02.13. 20:22

Elsőfokon 3 évre ítélték - Gyermekelhelyezés és láthatás miatt halállal fenyegette a bírót és az ügyvédeket egy férfi Győrben

Egy győri ügyben Tatabányán született döntés hétfőn. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség által benyújtott vád képviseletét a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség látta el. Ez alapján a Tatabányai Törvényszék elsőfokú ítéletet hozott a terrorcselekménnyel fenyegetőző férfi ügyében.

Simon Roberta

Ilusztráció

Az ügyészség indítványa alapján a törvényszék a férfit 3 év fegyházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbeztek, így még nem jogerős.

A vádirat szerint a férfi 2015-ben élettársi kapcsolatot létesített egy nővel, kapcsolatukból 2016-ban gyermekük született. A férfi ittasan állandóan kiabált és vitatkozott élettársával. A lakásuk berendezési tárgyait megrongálta, összetörte. Azzal is fenyegetőzött, hogy meg fog ölni valakiket. 2019 márciusban véget ért a kapcsolatuk, akkor az anya elköltözött a közös gyermekükkel.

A nő bírósági eljárást indított a férfival szemben a gyermek láthatásával, a szülői felügyelettel és gyermektartásdíjjal kapcsolatban. A tárgyalásokon az apa megfenyegette a pszichológus szakértőt, a bírót és a pszichiáter szakértőt, illetve volt párja ügyvédjét. A bíróság ideiglenes intézkedést hozott 2022-ben, ami szerint csak felügyelet mellett tarthatja kéthetente a kapcsolatot gyermekével.

Ezt a döntést a férfi nem tudta elfogadni, betelefonált a rendőrségi ügyeletre, hogy nem hagyják látni a gyermekét. A Győri Járásbíróság ítéletében megállapította, hogy a kiskorú gyermek szülői felügyeleti jogára a nő jogosult. Ezután többször is előfordult, hogy a vádlott kihívta a rendőrséget a nő szüleinek címére és a kapcsolattartási pontra. Azt állította, hogy elrabolták a gyermekét és nem tud vele emiatt találkozni. A hívások során azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben a rendőrség nem intézkedik, megöli, elvágja a torkát a gyermekelhelyezési ügyben döntést hozó bírónak, az ügyvédnek, a szakértőknek, illetve a nagyapának is. A folyamatos telefonhívások miatt a hatóság büntetőeljárást kezdeményezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában