Közveszélyokozás

2024.01.25. 14:53

Három év felfüggesztett börtön - Öngyilkos akart lenni egy tatai férfi ezért felgyújtotta a családi házát

A közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség. Ezzel megegyezően született elsőfokú ítélet a Tatabányai Járásbíróságon azzal a férfival szemben, aki az ágya alá helyezett égő gyertyával leégetett egy családi házat Tatán.

Kisalföld.hu

A bíróság a férfit előkészítő ülésen 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte 3 évre felfüggesztve. A próbaidőre elrendelték a pártfogó felügyeletét.

A vádirat szerint a férfi a szülei és nagyszülei közös tulajdonát képező tatai családi házban él. 2021 júliusában miután a szülei elmentek dolgozni elhatározta, hogy öngyilkos lesz. A férfi az ingatlan padlásterének lakószobájában az ágya alá égő gyertyát helyezett. A nyílt láng hatására az ágy kigyulladt. Mikor a lángok átégették a szoba ajtaját a gyújtogató meggondolta magát és az ablakon keresztül az utcára menekült.

A vádlott az épületben égési, míg az ugrás miatt lábtörést szenvedett. A tűz terjedése miatt a padlástéri helyiségek födémei teljesen megsemmisültek, továbbá a tűz a tetőszerkezetre, a padlástér többi helyiségeire is átterjedt. Közvetett módon a szomszédos ingatlant is veszélyeztette, amelyben egy személy tartózkodott a tűzkor. Az épületben keletkezett kár összege 8.154.845 forint. Az ingóságokban keletkezett kár összege 1.681.000 forint volt. A lángok további terjedését az akadályozta meg, hogy a rendőrség felé bejelentés érkezett, a katasztrófavédelmi egységek pedig el tudták oltani a tüzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában