Figyelmeztettek a veszélyre

2023.12.28. 20:11

Győrben és Kapuváron is jeleztek karácsonykor a szén-monoxid-érzékelők

Az egyik családot lekötötték a hálózatról, a másik felülvizsgálatig nem fűthet gázzal.

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

December 25-én éjfél előtt pár perccel Kapuvár-Öntésmajorban egy családi házban jelzett a szén-monoxid-érzékelő. A készülék jelzésekor a házban több gázkonvektor működött. Mire a tűzoltók kiérkeztek a lakók elzárták a gázt, megkezdték a szellőztetést és elhagyták az épületet. A kapuvári hivatásos tűzoltók az eset rekonstruálását követően minimális mennyiségű szén-monoxid koncentrációt mértek, ezért a gázszolgáltató szakembereit is értesítették, aki leválasztotta az ingatlant a hálózatról.

December 26-án a délutáni órákban, Győrben egy Lázár Vilmos utcai társasház első emeleti lakásában figyelmeztetett a veszélyre az érzékelő, ahol több gázüzemű készülék is volt. A győri hivatásos tűzoltók a gázszolgáltató szakemberével egyetemben minden készülék közelében kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, így a tulajdonos felülvizsgálatig nem használhatja a tüzelő-fűtő berendezéseket - tájékoztatott a katasztrófavédelem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában