Jogtalan előny

2023.12.14. 07:37

Börtönbe kerülhet a két esztergomi ápoló - Hatvan embernek állítottak ki hamis védettségi igazolást

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása, valamint védettségi igazolással való visszaélés és más bűncselekmények miatt emelt vádat két vádlottal szemben.

Kisalföld.hu

Még 2021-ben Esztergomban hamis védettségi igazolványok kiállítását intézték el. Hatvan olyan személynek állítottak ki ilyen okiratot, akik nem kaptak védőoltást.

A vád szerint az elsőrendű vádlott - 36 éves G. András - jogtalan előnyért cserébe, részben szívességből nem adta be a covid védőoltásokat. Viszont az ápolóként dolgozó férfi a rendszerbe rögzítette az oltásokat és így jogtalanul hatvanan koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló okmányhoz jutottak. A másodrendű vádlott - 45 éves F. Judit - szerezte az embereket. A két egyészségügyi dolgozó alkalmanként 20 000 és 40 000 forint közötti összeget fogadott el, így együtt összesen 1 205 000 forintot szereztek a családból.

A főügyészség az első- és másodrendű vádlottal egyezséget kötött. A Tatabányai Törvényszék három év börtönbüntetést, három év közügyektől eltiltást, és 300.000 forint pénzbüntetést szabott ki az oltásokkal foglalkozó ápolóra. A nő szintén három év börtönbüntetést és három év közügyektől eltiltást kapott, azonban  1.000.000 forintos pénzbüntetést szabtak ki ellene. Mindkét vádlottal szemben vagyonelkobzást rendeltek el.

A főügyészség arra a hatvan személyre, akik jogtalanul jutottak a védettséget igazoló irathoz, felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetés kért.

A két csaló elfogásáról készült felvételt ITT>> tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában