Csalás

2023.12.04. 07:42

Banki ügyintézőnek adta ki magát a csaló, Győrben tett feljelentést az áldozat

A Győri Rendőrkapitányság a Mátrix Projekt keretében derítette fel és vizsgálta ki a magát banki alkalmazottnak hazudó csengeri férfi által elkövetett bűncselekményt.

Kisalföld.hu

Egy 34 éves nő tett feljelentést a rendőrségen, miszerint csalás áldozatává vált. Elmondta, hogy 2021. november közepén őt egy magyar pénzintézet alkalmazottja felhívta azzal, hogy bankszámlájáról különböző összegű utalásokat kezdeményeztek, és azt ellenőrzi, hogy valóban a számlatulajdonos indította-e a tranzakciókat?

Mivel a sértett nemleges választ adott, az alkalmazott kérte, hogy a pénz biztonságba helyezése érdekében egy úgynevezett biztonsági számlaszámra küldje át a vélhetően csalók által kezdeményezett utalások értékét. Ennek a sértett eleget is tett, és az online térben először 1 millió, majd 1 millió 400 ezer forintot utalt át a megjelölt számlára - írta a police.hu.

Ezt követően a sértettet a számlavezető bankjától már a valódi ügyintézők hívták fel, és a korábban indított két nagyobb összegű pénzmozgásról egyeztettek vele. Így derült ki, hogy a hölgy csalás áldozatává vált.

A büntetőeljárás keretében a nyomozók beazonosították az elkövetőt, bizonyítékokat szereztek be, majd az ügyben egy 48 éves csengeri férfit nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A Győri Rendőrkapitányság munkatársai az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában