Orvhalászat

2023.10.03. 08:04

Szedte fel a hálót, amikor lecsaptak rá halőrök Komáromban

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: police.hu

Ahogy arról a kisalfold.hu-n is beszámoltunk, több orvhalászt értek tetten az utóbbi időben Győr-Moson-Sopronban. Volt, aki szigonypuskával támadt a pontyokra, és olyan is akadt, aki süllőt elrejtve próbált túljárni a halőrök eszén.

Nemrégiben az egyik Duna-ágon Koppánymonostornál léptek akcióba a halőrök, egy nyakzóhálóval dolgozó idős férfiről kaptak ugyanis bejelentést. A férfi csónakból dolgozott, a hálót már szedte fel, amikor lebuktatták. Hálójában harcsa, dévér és ponty is volt. A kiérkező járőr előállította a nyugdíjast, aki ellen eljárás is indul. A megyei szövetség az illetékes hatóságnál is feljelentést tesz.

Orvhalászat. Az orvhalászatot a büntető törvénykönyv szabályozza, nem szabálysértésnek minősül. Orvhalász az, aki jogosulatlanul halászhálóval vagy jogszabályban meghatározott eszközzel, tiltott módon vagy kíméleti területen fog halat. A vétség két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában