Veszélyes manőverek

2023.09.28. 14:30

Sofőrök balhéztak Győrben, az egyikük álla is eltörött

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki közlekedése során szándékosan nekihajtott az előtte haladónak, majd mikor számon kérték még el is törte a sértett állát.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Pexels

A vádirat szerint az 50 éves elkövető tavaly februárban, Győrben, lányával és unokájával hajtott autójával, amikor egy kétsávos felüljárón a belső sávba akart sorolni. Az itt közlekedő sértett nem mondott le elsőbbségéről, nem engedte be maga elé a terheltet.

Az elkövető ezen annyira feldühödött, hogy mögé sorolt és követni kezdte. Az erős forgalom ellenére két alkalommal is járművével szándékosan nekiment az előtte haladó autó hátuljának, majd megelőzte a sértetett.

A másik sofőr a következő piros lámpánál érte utol a terheltet, majd kiszállt a gépkocsijából, hogy számon kérje a történtek miatt. Ahogy a férfi a vádlott autója mellé ért és felé hajolt a dühös sofőr kidobott egy tusfürdős flakont az ablakon. Az üveg olyan erővel találta el a sértettet, hogy eltört az állcsontja. A sérült férfi dühében még ököllel beütött az ablakon az autóban ülő dobálózónak.

A vádlott cselekménye során nem volt figyelemmel a járműben utazó családtagjaira, a sértettre és a közlekedés többi részvevőjére sem. Felelőtlen magatartásával mások testi épségét veszélyeztette. Az eljárás során az is kiderült, hogy nem is rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

Az elkövető ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés és súlyos testi sértés miatt emelt vádat. Halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható ellene, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában