Az ügyvédnek máshol volt dolga, ezért sietősen távozott

2023.09.07. 16:18

Félbeszakadt az ítélethirdetés Győrben - Egy mosonmagyaróvári férfi zsebkéssel szúrta nyakon vitapartnerét - fotók

Elsőfokon ítéletet hirdetett csütörtökön a Győri Törvényszék, annak a mosonmagyaróvári férfinak az ügyében, aki egy zsebkéssel nyakon szúrta vitapartnerét még tavaly májusban, majd elvett tőle 5000 forintot és otthagyta.

Simon Roberta

Az áldozatot mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A bíróság emberölés kísérletében és kifosztás bűntettében találta bűnösnek K. J. -t, ezért 8 év börtönre ítélte, de eddig nem megszokott módon félbeszakadt a határozathirdetés.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett ismerősök voltak, kapcsolatuk a kábítószerhez köthető: K.J. beszerzési forrása a sértett volt. Tavaly tavasszal telefonos üzenetekben egyeztetett, mivel a 30 éves mosonmagyaróvári férfinek a kábítószer vásárláshoz nem volt elegendő készpénze, ezért közös marihuánás cigaretta elfogyasztását javasolta. Hozzátette, hogy a költségéhez 500 forinttal tudna hozzájárulni, de nem kapott választ.

Majd nem sokkal később Mosonmagyaróváron véletlenszerűen összetalálkoztak, a vádlott a halászi barátja után kiabálta, hogy „kinyírlak mert nem segítettél”, majd szóváltásba, dulakodásba kezdtek.

Ezt egy arra érkező és dudáló autós szakította félbe, majd tovább folytatták. K.J. ököllel is megütötte a sértettet. „Kivéreztetlek!” -kiáltotta, majd elővette zsebéből a 6,5 centiméter pengehosszúságú kését és kaszáló mozdulattal nyakon szúrta a 32 éves vitapartnerét. Mielőtt elhagyta volna a helyszínt még elvette társa földre esett ötezresét.

A vérző sértettnek a közelben tartózkodók nyújtottak segítséget és hívtak mentőt, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították. A sérülései életveszélyesek voltak, a szúrás alkalmas volt a férfi életének kioltására. Szakszerű segítség nélkül belehalt volna.

Az elsőfokú bíróság határozata szerint a vádlottat halmazati büntetésül 8 év börtönre és 8 év közügyektől eltiltása ítélték, azzal a kitétellel, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A letartóztatásban töltött másfél évet beszámítják, valamint 455 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezték.

Dr. Bóka Tibor bíró szerint nem sokon múlt, hogy K.J. kioltsa társa életét. A szemtanúk és szakemberek gyors segítségén múlt, ezért nem vitatható a bűncselekmény minősítése. A vádlott tagadta bűnösségét, de mégis bocsánatot kért tettéért. A bíró szerint ez ellentmondásos, mert olyat nem lehet megbánni, amit tagadunk. A körülményeket súlyosítja, hogy elmenekült a helyszínről és nem segített a vérző férfin.

A bíró az indoklást nem tudta folytatni, ugyanis a vádlott védője felállt és közölte, hogy el kell hagynia a tárgyalótermet, mert máshol szintén tárgyaláson kell részt vennie. Azonban így nem tudták folytatni az ítélethirdetést, a bíró szünetet rendelt el. Dr. Novák Tünde ügyész csak annyit reagált, hogy ilyet még nem látott. Végül másnap, azaz, pénteken folytatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában