Súlyos büntetést kaptak

2023.08.29. 12:56

Lecsaptak a drogot terjesztő szlovák férfira és a Mosonmagyaróváron élő nőre

A Győri Fellebbviteli Főügyészség annak a kábítószer-kereskedő férfinek és nőnek a büntetését súlyosítaná, akik a vád szerint 2020 és 2021 között rendszeresen terítettek széles vevőkörben.

Kisalföld.hu

A szlovák férfitól és a Mosonmagyaróváron élő nőtől a nyomozóhatóság különböző fajtájú, jelentős mennyiségű kábítószert foglalt le. Az értékesített és a lefoglalt kábítószer hatóanyaga mindkettőjük esetében húszszorosan meghaladta azt a mennyiséget, ami fölött legsúlyosabb büntetést kaphatnák a cselekményért.

A Győri Törvényszék a férfit kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 6 év börtönbüntetésre ítélte és 6 évre kiutasította Magyarország területéről. A nőt szintén kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú bíróság többmilliós vagyonelkobzást is elrendelt: férfival szemben 8,5 millió, a nővel szemben 10,5 millió forint erejéig. Feltételezhetően minimum ennyit nyerészkedhettek a kábítószer értékesítésével.

Az ítélet ellen az ügyész mindkét vádlott vonatkozásában a súlyosításért fellebbezett. Álláspontja szerint az ilyen típusú bűncselekmények gyakoriak, komoly veszélyt jelentenek a társadalom tagjaira, illetve az eladott és lefoglalt kábítószer mennyisége is rendkívül nagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában