Kékfény

2023.08.17. 14:40

Az útra ugrott őz okozott balesetet Sopronban

Az elmúlt időszakban több olyan anyagi kárral járó baleset is történt a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén, amelyek során a gépjárművek vadon élő állattal ütköztek. Az őzek násza miatt a nap minden szakában körültekintő vezetésre hívják fel az autósok figyelmét a közlekedési szakemberek.

Kisalföld.hu

Farkas Péter rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

Augusztus 7-én 11 óra 30 perckor a 84-es számú főútvonal országhatár felé vezető szakaszán, az út lakott területen kívüli részén egy őz hirtelen, féktávolságon belül ugrott ki az Ausztria felől Sopron irányába szabályosan közlekedő járművezető elé az úttestre. Az őz a balesetet követően átcsapódott a bal oldali forgalmi sávba, ahol emiatt az ott szabályosan közlekedő gépkocsi vezetőjének intenzíven fékeznie kellett az ütközés elkerülése érdekében. Bár ő így elkerülte az ütközést az őzzel, azonban a mögötte közlekedő, a követési távolságot be nem tartó személygépkocsi az elejével nekiütközött. Az csak a véletlenen múlt, hogy személyi sérülés nem történt.

Farkas Péter rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője felhívja a figyelmet, hogy jelenleg még tart az őzek násza. Ebben az időszakban a nap bármely időpontjában számolni kell a vadak váratlan megjelenésével. Kiemelten fontos a helyes sebesség megválasztása, valamint a figyelmes és körültekintő járművezetés.

Baleset esetén értesíteni kell a rendőrséget! Ajánlott a helyszínen működtetni a jármű vészvillogóját, valamint az elakadásjelző háromszöget is megfelelő távolságban kihelyezni. A szakember arra is figyelmeztet, hogy amennyiben a járművezető és utasai a gépkocsiból kiszállnak, saját érdekükben viseljenek fényvisszaverő mellényt.

Farkas Péter rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában