Csalás

2023.07.10. 21:14

Se gázolaj, se pénz - Hamis ígérettel szerzett 600 ezer forintot a csaló

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki literenként 600 forintért ígért gázolajat a sértettnek 2022 tavaszán.

Kisalföld.hu

Forrás: Pixabay

A vádirati tényállás szerint a 46 éves férfi - aki felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt volt -  2022 márciusában ismerkedett meg az áruszállító férfival, akit meg is bízott bizonyos fuvarozási feladatok elvégzésével.  A fuvarosnak azt mondta, hogy nagy tételben tud neki gázolajat szerezni literenként 600 forintért. A gázolaj ebben az időszakban hatósági áras volt, 481 forintba került, de a vásárolható mennyiséget a hatóság korlátozta.

A sértett a férfi 1.000 liter gázolajat rendelt meg a vádlottól, amiért egy benzinkúton 600.000 forint készpénzt adott át neki. A vádlott azonban sem az üzemanyagot nem szállította le a sértettnek, sem a pénzt nem adta vissza, ehelyett rövid idő elteltével elérhetetlenné vált.

Az ügyészség a felfüggesztett szabadságvesztés és pártfogó felügyelet hatálya alatt álló férfit nagyobb kárt okozó csalás bűntettével vádolja. Vele szemben három év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában