Az Ítélőtábla fog dönteni

2023.07.14. 10:54

Másodfokon folytatódik a tapétavágóval kaszaboló nő ügye Győrben

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozta abban az ügyben, amelyben a volt feleség egy tapétavágó késsel megtámadta volt férjét és annak barátnőjét.

Kisalföld.hu

Forrás: Kisalföld Archív

Fotó: Csapó Balázs

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Győri Törvényszék a nőt több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, míg a vádlott enyhítés érdekében fellebbezett. Az ügyészség a legutóbbi tárgyaláson visszavonta az előre kiterveltséget. A elsőfokú bíróság, így a vádirattal megegyezően döntött. Akkor a sniccerrel kaszaboló volt feleség letartóztatásának meghosszabbításáról is döntöttek. Az ügyészség nem látta indokoltnak a további letartóztatást, így a nő nővérének balatonalmádi otthonába maradhat háziőrizetben.

Az előre kiterveltséget és az egyenes szándékot nem állapították meg

A tényállás szerint a nő és a férfi házasságát 10 éve felbontotta a bíróság, azonban ennek ellenére 2021. év elejéig továbbra is együtt laktak. Ezt követően a volt férj elköltözött, barátnője lett. Egy látogatás alkalmával, amikor meglátta őket olyan durva vita alakult ki tavaly januárban, hogy a nő a magával vitt tapétavágó késsel a volt férje arcát, nyakát és a barátnő nyakát, lábát, kezeit többször megvágta. A vérző férfinak sikerült a kést a sniccert elvenni, a barátnője pedig elmenekült a helyszínről. Közben a vádlott megnyugodott, próbálta elállítani a vérzést, a sértett pedig értesítette a mentőket. A barátnőt másnap reggel sokkos állapotban találták meg a rendőrök.

A férfi sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét a gyors orvosi beavatkozás menthette meg, de a bántalmazása akár halált okozó következménnyel is járhatott volna. Az előre kiterveltséget és az egyenes szándékot nem állapították meg, ezért a nő júniusban enyhébb büntetést kapott. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában