Szexuális erőszak

2023.07.21. 14:42

Győri ítélet - Évekig molesztálta párja nyolc éves unokáját

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése helybenhagyását indítványozta annak a férfinak, aki szexuálisan molesztált egy nyolc éves kislányt.

Kisalföld.hu

A tényállás szerint a férfi Szombathelyen élt élettársával és annak 2010 novemberében született unokájával. A nagymama a gyermek gyámja is volt. Amikor a nő dolgozott, a férfi látta el a kislány felügyeletét.

Kihasználva, hogy kettesben voltak, 2019 és 2021 között a gyermek tiltakozása ellenére többször szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette. A kisiskolás elmondta az édesanyjának, hogy mit csinál vele a férfi, a nő nem hitt neki és nem tett semmit. Amikor a nagymama megtudta a történteket, megszakította az élettársi kapcsolatot párjával és feljelentést tett.

A Szombathelyi Törvényszék a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezheti. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla dönt majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában