Tűzesetek

2023.07.11. 15:35

Fél év alatt 146 lakástűzhöz vonultak a tűzoltók Győr-Moson-Sopronban

2023 első félévében Győr-Moson-Sopronban 146 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat.

Kisalföld.hu

A tetőszerkezete és a tetőtéri beépítése égett egy kétszintes, győri társasháznak a Bajcsy-Zsilinszky úton januárban.

Fotó: Tudósító

Ezekben a tüzekben 2 ember vesztette az életét, 27-en pedig megsérültek, többségük füstmérgezést szenvedett.

Az idei első félévben Győr-Moson-Sopronban 17-el kevesebb lakástűz keletkezett, mint 2022 első hat hónapjában, ez közel 13 százalékos csökkenést jelent - írta honlapján a katasztrófavédelem.

A félév folyamán közel 2000 négyzetméternyi épített terület égett le, amelyek eloltásához 127 órára volt szüksége a tűzoltóknak. A kigyulladt otthonokhoz összesen 342 jármű vonult, 12 esetben panel épületben keletkezett tűz, 7 épület oltásakor gázpalackok is nehezítették a tűzoltók munkáját.

A legnagyobb tűz és egyben a leghosszabb beavatkozás is a győri, Bajcsy-Zsilinszky úti tűzeset volt január 30-án. A tűzben 2 ember életét veszítette, a tetőtéri, 200 négyzetméteres társasházi lakás és a tetőszerkezet teljesen leégett. A beavatkozás az utómunkálatokkal együtt 14 órát vett igénybe.

Az első félévben a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 6 esetben indított tűzvizsgálati eljárást a tűz pontos keletkezési helyének, idejének és okának feltárására. A legtöbb esetben elektromos hiba, nyílt láng, a fűtési rendszer hibája, a kémény rossz műszaki állapota, illetve a konyhai tevékenységek okozzák a lakástüzeket.

Szén-monoxid miatt 2023-ban 24-szer hívták a tűzoltókat, az érzékelőknek köszönhetően nem sérült meg senki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában