Több mint 30 bejelentés

2023.07.13. 07:41

A vihar miatt kidőlt fákhoz, megbontott tetőkhöz és autókra dőlt fákhoz is riasztották a tűzoltókat Győr-Moson-Sopronban

Eddig főleg Zala, Vas, Somogy és Győr-Moson Sopron vármegyékben okozott károkat az átvonuló hidegfront.

Kisalföld.hu

Fotó: Olvasó

Csornán is dolgoznak a vihar nyomainak eltakarításán

Csornán szerdán éjszaka, éjfél-egy óra körül vonult végig a vihar. Fákról tört le ágakat, illetve fákat, bokrokat döntött ki.
A közterületeken, parkokban, tereken a városfenntartó Vilmos Park kft. munkatársai végzik el a károk helyreállítását. Sok munkájuk van, de "igyekszünk mindenhova odaérni"-ígéri a társaság a közösségi oldalán.

 

A kidőlt fák Győrben és Sopronban

A szerdán este Sopron térségét is elérte, heves zivatarokkal az időjárási front, komoly károkat okozott Sopronban és a környékbeli településeken is.
Sopronban, a Bánfalvi úton kidőlt fa, melyet a város hivatásos tűzoltói daraboltak fel.

 

Vihar után Sopronban
Fotó: Olvasó

Takarítás a vihar után

A csütörtökre virradó éjszakai vihar következtében Győr területén több helyen fák dőltek ki, ágak törtek le, száraz gallyak kerültek a közterületekre illetve a szemetet szórta szét az erős szél. A Győr-Szol Zrt. munkatársai csütörtökön fokozott intenzitással végezték a közterületeken a takarítási munkákat.
Ahol fák, nagyobb ágak estek áldozatául az erős szélnek, azokat feldarabolták és a helyszínről elszállították. A vihar erősségét mutatja, hogy több egészséges fát rongált meg a szél. A letört gallyak, szétszórt falevelek összegereblyézése, elszállítása és a szemét összegyűjtése a következő napokban is folytatódik - tájékoztatott weboldalán a Győr-Szol.

Fotó: Győr-Szol

Kapuváron reggel óta dolgoznak. Először az utakat, majd a kerékpárutakat teszik járhatóvá

"Először az utak, aztán a járdák és kerékpárutak járhatóvá tételéhez fogtunk hozzá a reggeli a viharok után. Ahol magunk erejéből nem bírunk az útra dőlt fákkal (pl. Gesztenye sor, Sportcsarnok mögötti parkoló) ott külső segítséget kértünk. Munkatársaim a vihar elcsitulta óta folyamatosan dolgoznak. Köszönjük a számtalan bejelentést! Minden leszakadt ágra, kidőlt fára sor fog kerülni" - közölte bejegyzésében a KAPUKOKM Kft. Arra is felhívták a figyelmet, hogy előfordulhat, hogy a kevésbé balesetveszélyes fákhoz (pl. Kifli előtti park, Vagongyár előtt, stb.) csak később érnek oda, de ezeknél is elvégzik majd a szükséges munkákat. 
Igyekeznek feltárni a városban a károkat, de a lakosságtól is várják a bejelentéseket a 96/778998-as telefonszámon.

Korábban írtuk:

Károkat okozott a nyugat felől érkező hidegfront Győr-Moson-Sopron és Vas vármegyékben. Szerda éjfélig több mint harminc bejelentést kapott a viharkárok miatt a katasztrófavédelem. A riasztások többsége letört faágak és kidőlt fák miatt érkeztek, de több épület tetőszerkezetét is megrongálta a viharos időjárás. 

Szerda éjszaka a 84-es főúton Sopronkövesdnél, Lövőnél és Peresztegnél, valamint a 85-ös főúton Fertőszentmiklósnál több, nagy méretű fa eltávolításában kérték a tűzoltók segítségét. Sopronban egy húsz méteres fa kidőlt, a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével távolították el. Sopronkövesden, a Kossuth Lajos utcában lakóházra dőlt egy fa, ennek eltávolításához hívták a város egységeit. 

. Téten, a Kodály Zoltán utcában leszakadt villanyvezeték miatt kérték az önkéntes tűzoltók segítségét. A 87-es főúton Kőszegnél az úttestre dőlt egy fa, amelyet a város önkormányzati tűzoltói távolítottak el. Peresznyén, a Kert utcában egy családi házra dőlt egy fa, amely beszakította a tetőszerkezetet. A vármegyék tűzoltóegységei több helyszínen dolgoznak a károk felszámolásán.

Csütörtökön reggel Tét és Rábaszentmihály között az útburkolatra borult fának nekihajtott egy személygépkocsi. Vitnyéden melléképületre dőlt egy diófa, Kapuváron pedig a rendőrkapitányság épületét rongálta meg a viharos szél - közölte a katasztrófavédelem

Olvasónk Győr-Szabadhegyen örökítette meg csütörtök reggel a hatalmas kidőlt fát, amelynek eltávolításán dolgoznak a tűzoltók:

Fotó: Olvasó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában