Másodfokú bíróság

2023.04.14. 13:10

Győri ítélet - Bokrokban rejtegették és kiskorúnak is osztották a drogot

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a másodfokú bíróság súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki Várpalotán kábítószert árult.

kisalfold.hu

Házaspárt ítéltek el kábítószer kereskedelem miatt. 2018 szeptembere és 2019 júliusa között a férj havonta egy-két alkalommal nagyobb mennyiségű kábítószert szerzett be, amit zacskókba csomagolva bokros területeken elrejtett. Felesége porciózta a kábítószert és segített férjének a napi szintű árusításban.

A házaspár fiatalkorúak részére is értékesített kábítószert. A házastársak a kereskedésből befolyt pénzből tartották el a családot. A nő több alkalommal a 15 éves lányával küldte el a kábítószert a vevőkhöz, egyszer pedig a 11 éves lánya előtt adta át a drogot a vevőnek. Ezzel szülői felügyeleti jogából eredő kötelességét súlyosan megszegte, gyermekei erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A Győri Ítélőtábla három évvel súlyosította az első fokon eljárt Veszprémi Törvényszék határozatát a férfi esetében, míg a nő büntetését helybenhagyta. Helybenhagyta a táblabíróság a fejenként mintegy félmillió forint értékű vagyonelkobzást és azt, hogy az egyik kiskorú gyermeke vonatkozásában megszüntette a nő szülői felügyeleti jogát. - adta hírül az MTI.
Az ítélőtábla indoklása szerint a férfi többszörösen büntetett előéletű, több büntetőeljárás volt folyamatban vele szemben a bűncselekmények elkövetésekor, irányító szerepet töltött be és feleségét is bűnelkövetésbe sodorta. A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi és a nő albérletben élt négy kiskorú gyermekével.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában