Zsebből árulta a hamisítványt

2023.04.05. 09:45

Csak februárban került piacra, de már árulják a felső kategóriás mobil utánzatát Mosonmagyaróvár környékén - A NAV közbelépett

A telefon másfél hónapja érhető el világszerte, így még a gyártó márkavédelmi képviseletét ellátó szakemberek is meglepődtek, mikor a pénzügyőröktől megtudták, hogy a hamisítók már ezt a szériát is másolják. Ennek a típusnak az utánzataival ugyanis még nem találkoztak Magyarországon.

kisalfold.hu

Illusztráió

Forrás: Pixabay

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy illegális utcai árust ellenőriztek, aki zsebből kínálta felsőkategóriás mobiltelefonok utánzatait és okosórát az arra járóknak Mosonmagyaróvár környékén. Az árus felszólításra átadta a portékát a pénzügyőröknek, akik megállapították, hogy a termékek szemmel láthatóan hamisítványok, amit az árus is elismert.

A gyártó márkavédelmi képviselete is meglepődött, hogy a hamisítók már ezt a szériát is másolják, hiszen eredetije mindössze másfél hónapja elérhető.  A hamis készülékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak. A jogtulajdonos mellett a vevőket is megkárosítja az árus, a hamis készülék minősége, tudása gyengébb, mint az eredeti terméké, ha külsőre teljesen meg is egyezik azzal.

Forrás: NAV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában