Háromszor is hibázott

2023.02.15. 16:50

Jogosítvány nélkül balesetet okozott és még hamis bejelentést is tett a 29 éves mosonmagyaróvári férfi

Egy 29 éves mosonmagyaróvári férfi három hibát is elkövetett: jogosítvány nélkül vezetett, balesetet okozott, majd hamis bejelentést tett arról hogy az autóját ellopták.

kisalfold.hu

Forrás: police.hu

Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy kedden 13 óra körül, Jánossomorján, egy Citroen típusú személygépkocsi kanyarodás közben nem adta meg az elsőbbséget az Óvári utcában egy 19 éves helyi nőnek és nekiütközött autójának - írta honlapján a rendőrség.

Az elkövető a helyszínről adatai hátra hagyása nélkül távozott, de járműve első rendszámtáblája az ütközést követően a helyszínen maradt. A kiérkező járőrök megállapították az elkövető személyét, aki időközben egy másik helyszínről megpróbált bejelentést tenni a rendőrségre, hogy az autóját ellopták. Az intézkedő rendőröknek végül a 29 éves mosonmagyaróvári férfi elismerte, hogy gépkocsija ellopásáról tett bejelentése nem valós, és ő okozta a balesetet is.

A továbbiakban az is gyorsan kiderült, hogy a balesetet okozó sofőr a közúti járművezetéstől el van tiltva, így őt a rendőrök a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a baleset okozása miatt szabálysértési-, továbbá a hatóság félrevezetése miatt bűntetőeljárást kezdeményeztek vele szemben. 

Forrás: police.hu

  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában