Kék hírek

2023.01.05. 11:30

Olyat adtak kölcsön a 20 éves fertőbozi sofőrnek, amit nem lett volna szabad

Elhibázott lépés volt a baráti segítség.

Forrás: police.hu

Forrás: Pixabay

A soproni rendőrök egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetése miatt hallgattak ki két férfit, akik Ausztriából hoztak be hazánkba egy autót, amelyre egy másik járműre kiadott rendszámtáblát helyeztek fel - írja a police.hu.

A járőrök Nagycenken, a Vám utcában állítottak meg egy Renault típusú személygépkocsit január 4-én délután. Az egyenruhások megállapították, hogy a 20 éves fertőbozi sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, illetve az általa vezetett jármű rendszáma egy másik autóra lett kiadva.

A Renaultban tartózkodó 21 éves ausztriai utas a rendőröknek elmondta, hogy a kocsi Magyarországra történő behozatala céljából, baráti szívességből adta kölcsön saját gépjárműve rendszámtábláját a fertőbozi barátjának.

A járőrök a két férfit elfogták, majd a Soproni Rendőrkapitányságra előállították, ahol ellenük a nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak, és őket gyanúsítottként hallgatták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában