Ne váljon a csalók áldozatává!

2022.09.04. 17:20

Cikksorozatot indít az online csalások megelőzésére a Soproni Rendőrkapitányság

A Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója a következő napokban azokat az online felületen elkövetett csalásokat ismerteti, amelyek több áldozatot is követeltek az elmúlt időszakban.

kisalfold.hu

A közösségi médiát egyre többen, egyre szélesebb körben használják. A felhasználók életkora a fiatalabb és az idősebb korosztály irányába is kibővült. A gyerekek egyre fiatalabban, az idősebb korosztály tagjai pedig, korábban eddig nem tapasztalt életkorban is, gyakran jelen vannak különböző online felületeken. Ennek pedig az a következménye, hogy megnövekedett az interneten elkövetett bűncselekmények potenciális áldozatainak a száma – mondta el Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

Egyik korosztály sincs biztonságban az interneten! Az online térben tevékenykedő csalók módszereinek tárháza kifogyhatatlan, ha egy elkövetői magatartást a rendőrségnek sikerül megfékeznie, akkor rövid időn belül megszületik egy újabb, ami ismételten szedi áldozatait. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindannyian tisztában legyünk azokkal a veszélyekkel, amelyeket a kibertérben el kell kerülnünk – folytatta az őrnagy.

A következő időszakban, egy háromnaponta megjelenő cikksorozatban azoknak az online térben magvalósult bűncselekményeknek az elkövetési módszereit ismertetem, amelyek miatt már többen is tettek feljelentést a Soproni Rendőrkapitányságon. Az elkövetői magatartás ismertetése mellett hasznos tanácsokat is megfogalmazok, amelyek segítségével el lehet kerülni a bajt. Közös célunk, hogy minél kevesebben váljanak a csalók áldozataivá! – ismertette a terveket a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában