A kéményseprés önkéntes és ingyenes

2022.07.08. 14:41

Etikátlan kéményseprők garázdálkodnak Győr-Moson-Sopron megyében

Több közérdekű bejelentés érkezett a katasztrófavédelmi főigazgatósághoz nem hozzájuk tartozó kéményseprőipari szolgáltatók etikátlan tevékenységével kapcsolatban.

kisalfold.hu

Képünk illusztráció. Forrás: Pixabay

Többen jelentősen a piaci ár felett, kétes jogkövetkezményeket kilátásba helyezve bírják rá a vállalkozásokat a szolgáltatásra.

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet: a családi házban élők számára, ha a házba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, a kéményseprés önkéntes és ingyenes.

A kéményseprő a katasztrófavédelemtől akkor jön, amikorra a tulajdonos időpontot foglal. Ha hívatlanul jön, a lakó nem köteles beengedni.

Társasházi, lakásszövetkezeti lakásoknál, ha nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, a kéményseprő értesítés után érkezik és ingyen elvégzi a munkát.

A társas- és családi házaknál, ahol gazdálkodó szervezet működik, más a szabályozás. Továbbiak: kemenysepres.katasztrofavedelem.hu; tel.: +36-96/529-530.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában