Úgy látta, hogy a szomszéd az ő szőlőjét locsolja

2021.12.02. 21:14

Terrorizmus miatt ítélték el a győri férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy „beleböki a vasvellát” a szomszédba

Elfajult a szomszédháború.

Forrás: Ügyészség

Forrás: Illusztráció/Pixabay

A Győri Fellebbviteli Főügyészség büntetésének a súlyosítását indítványozza annak a 67 éves győri férfinak, aki azzal fenyegetőzött, hogy megöli a szomszédját.

Az ítélet szerint a férfi és 75 éves szomszédja között évtizedek óta rossz viszony van. Konfliktusaik miatt számos esetben történt rendőri intézkedés, folyt szabálysértési eljárás.

A férfi ellen a szomszédja sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt már többször indult büntetőeljárás is. Legutóbb 2016-ban rágalmazás miatt próbára bocsátották.

A férfi egy nyári napon úgy vélte, hogy idős szomszédja az ő szőlőjét locsolja a kerítésen keresztül. Ezért felhívta a rendőrséget, de intézkedés nem történt. Egy óra múlva még mindig úgy látta, hogy a szomszéd az ő szőlőjét locsolja.

Ismét felhívta a rendőrséget és azzal kezdett fenyegetőzni, ha nem jönnek ki és viszik el a szomszédját, akkor „beleböki a vasvellát”. Rendőrök érkeztek a helyszínre, és a férfit őrizetbe vették.

A férfi a szomszéd életével fenyegetőzve a rendőri szervezetet intézkedésre akarta kényszeríteni, ami terrorcselekménynek minősül.

A Győri Törvényszék a férfit terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt 2 év 8 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a férfi és védője felmentésért, enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztés indokolatlanul enyhe. A férfit a korábbi büntető- és egyéb eljárások nem tartották vissza újabb jogsértő cselekmény elkövetésétől. Tehát szigorúbb büntetés szükséges a büntetés céljainak az eléréséhez.

Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában