Egy társasházban

2021.11.29. 07:45

Lakásának több helyiségét is felgyújtotta, így akart meghalni egy idős ember Mosonmagyaróváron

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleménye szerint, az idős elkövető öngyilkossági szándékkal gyújtott tüzet az ötemeletes társasház földszinti lakásának több helyiségében, Mosonmagyaróváron. Az ügyészség közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat vele szemben.

kisalfold.hu

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint az elkövető a lakás három helyiségében is tüzet gyújtott, ami a meggyújtott bútorokról más berendezési tárgyakra tovább is terjedt, illetőleg több műanyag berendezési tárgy is megolvadt. A lakásból kiáramló mérgező füst közvetlenül veszélyeztette a fentebbi szinteken lakók életét, testi épségét, egészségét. A tüzet a kiérkező tűzoltók oltották el – olvasható dr. Takács Péter főügyész közleményében.

A közveszélyokozás bűntette két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A nyomozást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az ügy érdemében várhatóan a Győri Járásbíróság fog döntést hozni.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában