testvérgyilkosság

2021.11.09. 18:49

Győri Fellebbviteli Főügyészség: leszúrta testvérét egy ittas férfi Oroszlányban

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza abban az ügyben, amelyben a vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott alkoholos befolyásoltság alatt vezette személygépkocsiját, s miután közlekedési balesetet szenvedett, hazagyalogolt, s oroszlányi közös otthonukban megölte a bátyját.

kisalfold.hu

Fotó: Illusztráció/pixabay.com

A Tatabányai Törvényszék október 14-én kihirdetett ítéletében a vádlottat emberölés bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt halmazati büntetésül 12 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre, 2 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre, mellékbüntetésül 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezette személygépkocsiját, majd hazaérve dulakodni kezdett testvérével, mellkasának bal oldalát egyszer, legalább közepes erővel, egy 33 centi pengehosszúságú bajonett-késsel megszúrta. A szúrás a sértett tüdején áthatolt, amelynek következtében a sértett keringése összeomlott, és ez vezetett a halálához.

A vádlott a váddal egyezően beismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, melyet a bíróság elfogadott.

Az ügyben nagyobb számban és nyomatékkal vannak jelen a súlyosító körülmények. A vádlott többszörösen büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt állt, ittas állapotban, különösen veszélyes eszközt használva, közeli hozzátartozója sérelmére követte el az élet elleni bűncselekményt. A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a kiszabott büntetés indokolt és szükséges – olvasható a fellebbviteli főügyész keddi közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában