Közlekedés

2021.07.24. 07:23

19 éves ittas, bódult sofőr gázolta halálra a kerékpárost Győrben – fotók

A szonda is jelzett a fiatal sofőrnél, és metamfetamint is kimutattak a vizeletéből.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség közleménye szerint egy 19 éves mosonmagyaróvári férfi közlekedett Abda felől, a belváros irányába, a belső sávban.

A kereszteződéshez érve – a lámpa sárga jelzésénél haladva – későn vette észre a jobb oldalról – a kijelölt gyalogos átkelőhely kerékpáros átvezetésén – a főúton áthajtó kerékpárost, és elütötte.

Az ütközés után a jármű az út menti füves részre sodródott, ahol megpördült, majd egy oszlopnak és egy fának csapódott.

Fotó: police.hu

A sofőr és két utasa megsérült, őket a mentők kórházba szállították. A kerékpáros a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök az autót vezető 19 éves mosonmagyaróvári férfival szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért tőle további mintákat vettek.

A kórházban elvégzett vizeletminta gyorsteszt metamfetaminra is pozítív értéket mutatott.

Fotó: police.hu

Korábban

Halálra gázoltak egy kerékpárost Győrben kevéssel szombat öt óra előtt – olvasható a rendőrség internetes oldalán.

A baleset a Szent István út és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében történt. A jármű Abda felől érkezett, a kerékpáros pedig a Kossuth Lajos utca felé kelt át az úttesten amikor tisztázatlan körülmények között elgázolta az autó.

A kocsi az ütközés után egy oszlopnak hajtott, és felborult, a benne utazó három ember megsérült, őket a mentők kórházba vitték.

A kerékpáros a helyszínen életét vesztette – áll a Police.hu közleményében.

Az érintett útszakaszon a Győr belvárosa felé haladó sávokat a szemle idejére a rendőrség lezárta, a forgalmat a Kossuth utcánál, Újváros felé terelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában