Bűnügy

2021.03.23. 08:16

Gázfegyverrel akart kirabolni egy trafikot Mosonmagyaróvár mellett egy nő

A riasztó sem rettentette el, azzal fenyegette meg az eladót, hogy lelövi, ha nem adja át neki a bevételt.

kisalfold.hu

Fotós: Steven Weirather

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vádirata szerint a 36 éves nő anyagi gondokkal küszködött, és úgy gondolta, hogy egy trafik kirablásával oldja meg problémáját. Ezért magához vette élettársa gáz-riasztó fegyverét, és 2020 decemberében egy Mosonmagyaróvár melletti település trafikjába bement fején álarccal, pulóvere zsebében a valódi lőfegyvernek tűnő gáz-riasztó pisztollyal. Az üzletbe lépve az eladónőre szegezte a fegyvert és a bevételt követelte. Az eladó a pénz kivételekor megnyomta a riasztógombot, és ettől megszólalt a riasztó. A rabló ennek ellenére azzal fenyegette az eladót, hogy lelövi, ha nem adja át a pénzt, és megpróbált bemenni a pult mögé, de nem járt sikerrel, végül pénz nélkül távozott – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A letartóztatásban lévő vádlott ellen az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás miatt emelt vádat. Vele szemben tíz évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában