magyar rendszár, német útlevél

2020.12.06. 08:11

Embercsempészt fogtak Kapuváron – 4 menekült is ült az autóban

A gépkocsi négy utasa személyazonosságát nem tudta igazolni.

kisalfold.hu/police.hu

Fotó: A rendőrség felvétele

A rendőrök egy embercsempésszel szemben indítottak eljárást az elmúlt 12 órában Győr-Moson-Sopron megyében, mivel a férfi autójában négy illegális migránst akart Ausztriába vinni – közölte a rendőrség vasárnap.

Fotó: A rendőrség felvétele

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján ellenőriztek december 5-én este 8 óra 45 perckor egy magyar rendszámú gépkocsit Kapuváron. A járművet vezető szír férfi német útlevéllel igazolta magát, azonban a gépkocsi négy utasa sem személyazonosságát, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodását nem tudta igazolni, ezért a járőrök mind az öt férfit elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

A magukat szír állampolgároknak valló utasokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A szintén szír állampolgárságú járművezetővel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában