Baleset

2019.11.27. 12:26

Egy 61 éves kerékpározó nőt gázoltak el Mihályiban

polive.hu

Forrás: police.hu

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2019. november 26-án 18 óra 10 perckor Mihályi belterületén, ahol egy személyautó ütközött egy kerékpárossal – tudatta a rendőrség.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy Dacia típusú személyautó sofőrje egy útkereszteződéshez érve úgy kezdte meg kanyarodását, hogy nem biztosított elsőbbséget a neki szemből érkező, szabályosan közlekedő kerékpárosnak. Ennek következtében összeütköztek és a biciklis az úttestre esett. A 61 éves nőt a mentők kórházba vitték.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság felhívja az alábbiakra a közlekedők figyelmét:

 • Minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat
 • A járművezetők mindig az időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel és figyelemmel vezessék gépjárműveiket!
 • Az őszi megváltozott látási- és fényviszonyok miatt különösen fontos a jó láthatóság, észlelhetőség.
 • Kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között csak akkor szabad közlekedni, ha az megfelelően ki van világítva.
 • A közlekedésben mind a látás, mind a láthatóság rendkívül fontos, ezért a kerékpárt a jogszabályban meghatározott kötelező fényforrással és fényvisszaverővel kell felszerelni.
 • Lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a kerékpárosnak fényvisszaverő mellényt kötelező viselnie, lakott területen belül ajánlott.
 • Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában