Időjárás

2023.12.13. 03:30

Sok-sok esőt kaphat a Kisalföld szerdán, de akár 10 fok is lehet

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 10 fok között várható.

Kisalföld.hu

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig

Szerdán országszerte, több hullámban várható eső, az ország legnagyobb részén kiadós mennyiségre van kilátás. A délies szél kedden időnként megélénkülhet, szerdán jobbára mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és +7 fok között alakul, de északkeleten fagypont alá is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 10 fok között várható.

Kiadós esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Jelentős mennyiségű esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: Zala, Somogy és Baranya vármegyében egy nap alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat szerdán. A meteorológiai szolgálat ezért a három vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki.

A veszélyjelzésben azt írták, kedden az esti óráktól nyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, amelyből országszerte jelentős mennyiségű eső várható. Az északi, északnyugati határvidék tágabb környezetének kivételével a csapadék várható mennyisége 20 milliméter körül alakul, míg a Dunántúl egyes részein, valamint - kisebb eséllyel - a délkeleti, keleti tájakon a 30 millimétert is elérheti, néhol meg is haladhatja a 24 óra alatt lehulló csapadék. Emellett az esti órákban az északkeleti tájakon újra kialakulhat helyenként és átmenetileg köd, a késő esti órákban pedig Borsod térségében esetleg előfordulhat kis mennyiségű ónos eső, mielőtt megenyhül az idő.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában