Időjárás

2023.06.20. 06:53

Érkezik az idei szezon első hőhulláma Győr-Moson-Sopronba is

Kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 29 és 35 fok között valószínű.

kisalfold.hu

Kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja a többórás napsütést. Zápor, zivatar esetleg északkeleten fordulhat elő. Országos kánikula várható 30-32 fok körüli maximumokkal. A déli szél gyenge marad - írta a koponyeg.hu.

Érkezik az idei szezon első hőhulláma, pénteken hidegfront várható

Érkezik az idei szezon első hőhulláma, de pénteken hidegfront hatására néhány Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délutáni videójából.

Kuntár Roland meteorológus elmondta: a következő napokban nagyon meleg időre kell számítani, napról napra egy-két Celsius-fokkal emelkedik a hőmérséklet, és ez kitart péntekig.

Hozzátette: jelenleg a Kárpát-medencét meleg levegő tölti ki, amely nagyrészt száraz, de ahol kedvezőek a nedvességi viszonyok, ott kialakulhatnak zárporok, zivatarok a hét közepén is. Pénteken azonban nyugat felől egy hidegfront érkezik, amelynek hatására nagy területen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, akár heves zivatarok is.

A hidegfront hatására néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet a hét végére, és hűvösebbre fordul az idő - tette hozzá.

Kedden  a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 16 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken ennél pár fokkal hidegebb, a belvárosi és tóparti részeken enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 29 és 35 fok között valószínű.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában