időjárás

2021.02.08. 15:14

A Soproni-hegységben és Kapuváron is havazott – olvasóink fotói, videói

Csodás hóesésről számolt be több olvasónk hétfőn délután.

kisalfold.hu

Olvasónk fotója

22.45 – Az útinform hétfő este 10 órai jelentése szerint a gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata mindenütt vizes, nedves.

A látási viszonyok általában megfelelőek.

17.40 – Havazás, Sopron, Görbehalom, Fehér úti tó

16.50 – Olvasónk fotója a februári hóesésről

16.40 – Várható időjárás kedd estig

Kedden is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a középső országrészben nagyobb területen csökken átmenetileg a felhőzet. Több hullámban várható csapadék, többnyire eső, de az északi, északnyugati területeken havas eső, havazás, hajnalban, reggel néhol ónos eső is valószínű. A Dunántúlon az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz, csak éjszaka mérséklődik kissé a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden az ország északi felén 0, +6, délen 7 és 14 fok között alakul.

16.30 – Olvasónk fotói Kapuvárról

 

15.40 – Az útinform délután 3 órakor kiadott jelentése szerint Vas és Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén havazik, az Őrségben szállingózik a hó.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata az M1-es autópályát leszámítva mindenütt vizes, nedves. Vas megyében a csapadék és a preventív védekezés nyomán előfordulhatnak hókásás vagy latyakos alsóbbrendű útszakaszok is.

A látási viszonyok mindenütt jók, egyedül a Soproni-hegységben csökkenhet 300 méter alá a belátható út hossza.

Korábban – Küldjön fotót a hétfői havazásról: [email protected]

 

Hétfő estig borult idő várható, csak ezt követően szakadozhat fel nagyobb területen a felhőzet az Észak-Dunántúl irányából. Országszerte, de kitartóbban a Dunától keletre számíthatunk csapadékra, estig kisebb-nagyobb megszakításokkal eshet, 5-15, keleten néhol 20 mm is összegyűlhet. A déli, délnyugati megyékben akár az ég is megdörrenhet.

Estefelé a Dunántúli-középhegység magasabb részein a csapadékhullás vége felé átmeneti havazás elképzelhető. Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul, északnyugaton lesz a leghidegebb. Késő estére -1, +7 fok közé hűl le a levegő.

Fotó: idokep.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában