HVG Green Leaders Award

2024.05.19. 15:01

Díjat nyertek - Az Audi Hungaria az ESG-ben is az élen jár

Idén immár második alkalommal adták át a HVG Green Leaders Award & Forum díjakat, mellyel hazai nagyvállalatok a fenntarthatóság, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás (ESG) területeken elért kiemelkedő teljesítményét ismerik el. A díjakat a HVG és a Planet Fanatics' Network fenntarthatósági tanácsadó céggel közös listája alapján osztották ki, mely a magyarországi nagyvállalatokat ESG-szempontok alapján állítja rangsorba. A győri négykarikás vállalat munkatársait is elismerték.

Kisalföld.hu

Éliás Péter, az Audi Hungaria környezetvédelmi vezetője, Kurunczi Márta, az Audi Hungaria kontrolling vezetője és Putz Csaba, az Audi Hungaria személyügy vezetője az elnyert díjjal.

Fotó: Audi Hungaria

Az Audi Hungaria Environment különdíjat nyert a REC (Renewable Energy Certificate) arány kategóriában, mivel a vállalat energiaigényét kiemelkedően magas arányban fedezi megújuló energiaforrásból. A Next Level stratégiájukban kiemelt hangsúlyt kap az ESG mindhárom pillére.

audi
Miklósi Zoltán, a HVG Kiadó Zrt. kereskedelmi igazgatóhelyettese adta át az elismerést, amit Éliás Péter, az Audi Hungaria környezetvédelmi vezetője vett át.
Fotó: Audi Hungaria

Az Audi Hungaria a fenntarthatóság jegyében számos környezetvédelmi intézkedés segítségével csökkenti környezeti lábnyomát. A vállalat 2020 januárja óta mérleg szerint karbonsemlegesen működik. Emellett az Audi Hungaria a geotermikus energia legnagyobb ipari felhasználója Magyarországon. Karbonsemlegességéhez a vállalat logisztikai központjainak tetején, összesen 160 000 négyzetméteren működő, Európa egyik legnagyobb napelemparkja is hozzájárul. Ipari szereplőként célja az autó és motorgyártó vállalatnak, hogy környezetével minél nagyobb összhangban működjön. 

Kiemelt hangsúlyt helyeznek a gyárterület növény és állatvilágának védelmére, a biológiai sokféleség megőrzésére, ezért ökológiai szempontok szerint kezeli mintegy 2,3 millió négyzetméter zöldterületét.

Audi
A különdíj, amit elnyert a győri vállalat.

Az Audi Hungaria, mint az ország egyik legnagyobb munkáltatója, felelős vállalatként rendszeres támogatója a Győr-Moson-Sopron vármegye szociális és egészségügyi intézményeinek, szervezeteinek, sport és kulturális életének, valamint számos közösségi kezdeményezést indít a régióban élők életminőségének növelése érdekében. A Social Day önkéntes napon több száz Audis munkatárs valósított meg öt nagy projektet Győrben és környékén, köztük az ország első adományközpontjának létrehozását egy adománykezelő rendszer kiépítésével. A vállalat továbbá elkötelezett támogatója a Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu szakosztályának, a Staféta Diáksport Egyesületnek, az EMBERsÉG DSE-nek, valamint a Máltai Gondviselés Házának, mely együttműködések keretén belül a versenysport mellett a szabadidősportot és a fogyatékkal élők sportolását is segíti.

A vállalat emellett az idei évben a Széchenyi István Egyetemmel közösen indított ESG (Environmental, Social and Governance) mesterképzést a győri egyetemen. Az országban egyedülálló képzés során a hallgatók gyakorlati ismereteket szerezhetnek vállalati szférában tevékenykedő előadóktól.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában