CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny

2024.02.02. 11:31

Díjazták az egyetemisták ötletét - A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói a művészek és vendéglátók együttműködését segítenék

Átadták a hazai turizmus fellendítését célzó innovációs ötletekért járó díjat a négy nyertes csapatnak az országos CheckINN Turisztikai Innovációs Versenyen, amelyre az ország egész területéről, 18 egyetemről több mint 100 hallgató jelentkezett a kétszer 3 millió forintos fődíjért - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Kisalföld.hu

Az ImagInn csapat prezentációja (Fukszberger Júlia, Bognár Barnabás, Csóka Lilla)

Fotó: CheckINN

A legjobb csapatok 3 millió forintos ösztöndíjat kaptak. A nyertesek között van látássérültek turisztikai támogatását célzó projekt, SZÉP-kártya applikáció, lovasturizmus fellendítését szolgáló program, valamint olyan digitális fejlesztés, ami a művészeket a lehetséges kiállítóhelyekkel köti össze, így kihasználva a mindkét fél számára előnyös szinergiákat.

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatóiból álló csapat, Fukszberger Júlia, Bognár Barnabás és Csóka Lilla egy olyan digitális fejlesztést tervezett, amely segíti a feltörekvő művészek és a vendéglátó egységek. Az "ImagInn" weboldalon művészek mutathatják be alkotásaikat, amelyek közül a vendéglátó egységek válogathatnak, melyiket szeretnék kiállítani.

 

Csoportkép a díjazottakról
Fotó: turizmus.com
  • Az aktív turizmus kategóriában a Pécsi Tudományegyetem csapata, Vakrandi a természettel című projektjével nyerte el a fődíjat. Céljuk, hogy bővítsék a látássérültek számára elérhető turisztikai lehetőségeket.
  • A szállodaipar-vendéglátás kategóriában a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata, SZÉPlace néven bemutatott digitális innovációval nyerte el a fődíjat. Az alkalmazás széleskörű segítséget nyújt a SZÉP-kártya összegek turisztikai célú felhasználásában, és az ötvenezer elfogadóhelyről részletes információt ad.
  • Az aktív turizmus kategóriában a Riding Time elnevezésű projekt kapta a különdíjat, amely a hazai lovasturizmus nemzetközi szintre emelését célozza.
  • A szállodaipar-vendéglátás kategóriában a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóinak az ImagInn elnevezésű kezdeményezése kapta meg a különdíjat, amely a feltörekvő művészek és vendéglátó egységek együttműködését segíti.

A 2023 őszén indult pályázaton a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai bizonyultak a legvállalkozóbb szelleműnek, de sok projekt érkezett a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóitól is.

A pályázat egyik fő célja a turizmust fellendítő új ötletek bevonzása, valamint a turizmus pályára készülő hallgatók szakmai támogatása a mentoráción keresztül, az életből vett kihívásokkal, amelyeknek a diákoknak meg kell felelniük.

Az idei évben bevezetett mentoráció és élő prezentáció – amely közel 100 fő jelenlétével zárult – nemcsak a kreatív ötletek bemutatására szolgált, hanem lehetőséget biztosított a diákoknak, hogy személyesen is kapcsolatba lépjenek a turisztikai szakma képviselőivel, és értékes visszajelzéseket kapjanak projektjeik továbbfejlesztéséhez és személyes szakmai fejlődésükhöz.

Az elmúlt öt évben közel 250 csapat és 700 hallgató vett részt a versenyben. Az idei évben a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai bizonyulnak a legvállalkozóbb szelleműnek, mivel innen nevezett a legtöbb hallgató. De sok pályázat érkezett a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóitól is.

A verseny során a csapatok rengeteg hasznos meglátást és visszajelzést kaptak. A féléves munka folyamán közel 150 bírálat született a pályamunkákkal kapcsolatban, a hallgatók pedig több, mint 30 órányi szakmai mentoráción vettek részt - írja a turizmus.com.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában