Békekonferenciát szimuláltak

2023.12.12. 07:22

Nemzetközi rövid képzési programon vettek részt a győri Széchenyi-egyetem hallgatói Hollandiában

A holland NHL Stenden Alkalmazott Tudományok Egyetemén zajlott nemrégiben a Regionális Egyetemi Hálózat – Európai Egyetem (Regional University Network – European University; RUN-EU) kezdeményezés egyik hibrid formájú rövid képzési programjának jelenléti hete, amelyen a győri Széchenyi István Egyetemet kilenc hallgató és négy oktató képviselte.

Széchenyi Egyetem

A program a Geopolitika a gyorsan változó világban címet viselte, jelenléti hetét pedig öt héten keresztül online képzés előzte meg, amelynek keretében a hallgatók oktatók és szakértők előadásait hallgatták meg a geopolitika, a kereskedelmi „háborúk”, a regionális szövetségek, az alkotmányjog és a nemzetközi jog, illetve a fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés témájában. A jelenléti héten egy tárgyalási technikákkal kapcsolatos workshop mellett különféle szimulációs feladatokat oldottak meg. 

Az egyik napon Hágában járt a csapat, ahol előbb az Európa Házban tartottak számukra egy előadást Kína feltörekvő szerepéről, majd a Békepalotában ismerkedhettek a békekötés fontosabb történelmi eseményeivel, végül pedig a Nemzetközi Büntetőbíróságon hallgathatták meg dr. Kovács Péter bíró előadását. 

A program Széchenyi-egyetemi szervezői és hallgatói a hágai Békepalota előtt. Balról jobbra: Dákai Ferenc, Ferencz Levente, Gidály Pál, dr. Ganczer Mónika, dr. Kecskés Gábor, dr. Szőke Júlia, Nagy Bánk, Kozma Rebeka Mercédesz, Pálffy Zsuzsanna, Pallag Csenge, Kusica Kolos, Komonczy-Wilms Benedek és Molnár Ingrid Katalin.
Forrás: SZE

A hallgatók a program során, a beszámoló részeként egy békekonferenciát szimuláltak a dél-kínai-tengeri konfliktussal kapcsolatban. A képzés elvégzéséért kreditet kaptak, amellett, hogy nemzetközi tapasztalattal, kapcsolatokkal és élményekkel lettek gazdagabbak. 

A képzést sikeresen teljesítette az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar három nemzetközi tanulmányok alapszakos hallgatója, Molnár Ingrid Katalin, Kusica Kolos és Komonzcy-Wilms Benedek, valamint a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar hat jogász szakos hallgatója, Kozma Rebeka Mercédesz, Pallag Csenge, Dákai Ferenc, Gidály Pál, Ferencz Levente és Nagy Bánk.

A program szervezői és hallgatói a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság épületében dr. Kovács Péter bíróval (középen).
Forrás: SZE

A képzést az NHL Stenden Alkalmazott Tudományok Egyetem Thorbecke Akadémiájának oktatóival közösen a Széchenyi-egyetem részéről az Apáczai-kar nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettese, dr. Szőke Júlia egyetemi docens és Pálffy Zsuzsanna tanársegéd, a jogtudományi karról pedig dr. Ganczer Mónika és dr. Kecskés Gábor egyetemi docensek, dr. Erdős Csaba társadalmi kapcsolatokért felelős dékánhelyettes, egyetemi docens, illetve dr. Stumpf István professzor dolgozták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában