5,5 milliárd forintos fejlesztés

2023.11.22. 09:07

Mert multivá válni a halászi családi cég, folyamatosan fejleszt a Verarbeiten Pausits

Négyszáz munkatársat foglalkoztat halászi telephelyén és két csehországi vállalkozása révén a Verarbeiten Pausits. A Magyar Multi Programban fejlesztettek, multivá nőtték ki magukat és ezen eredményeket mutatták be a napokban György László kormánybiztosnak.

Mészely Réka

Pausits Imre és Pausits Valér mutatta be az eredményeket György László kormánybiztosnak (középen). Fotó: Kerekes István

A halászi Verarbeiten Pausits sikeresen indult a Magyar Multi Program keretében. Ennek eredményeit ismertették György László gazdaságstratégiai feladatokban való közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért! program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztossal, a program elindítójával. A Verarbeiten Pausits működéséről, tevékenységéről kapott tájékoztatást Pausits Imre tulajdonostól és fiától, Valértól, aki mára a céget vezeti. 

– A vállalkozásunk megfogadta a multipályázat célját és mertünk multik lenni. Az elmúlt néhány évben 5,5 milliárd forintból fejlesztettük a vállalkozásunkat. Új gyártósort alakítottunk ki gépekkel, eszközökkel, amikkel a munkaerőhiányt is orvosolni tudtuk – fogalmazott Pausits Valér, kiemelve, hogy 2020-ban egy cseh céggel bővültek, majd 2022-ben egy továbbit vásároltak a Caterpillar – Zeppelintől szintén Csehországban. Jelenleg 400 embernek adnak munkát, ebből 160-nak a halászi telephelyen. A cégvezető szerint azonban céljuk, hogy Halásziban több mint 500–600 kollégát foglalkoztassanak. Míg a fiatal vállalkozó csehül tanul és bevallása szerint jól halad, addig a kollégák az angol nyelvben mélyülnek el munkahelyükön. 

2020-ban 3 milliárd forint volt az árbevételük, 2021-ben 5 milliárdra, tavaly 10 milliárdra nőtt, idén pedig 8 milliárddal számolnak, de három-öt éven belül reményeik szerint a 20 és 30 milliárdos árbevételszintet kívánják elérni. 

A növekedés szemmel látható, ami a digitális vállalatirányítás, a hatékonyság növelésének eredménye. A halászi vállalkozás Ausztriába, Németországba, Finnországba, Svédországba és Belgiumba szállít építő- és bányaipari gépekhez acélszerkezetű elemeket. Munkájukat minősíti az is, hogy a finnországi partner legjobb beszállítója lettek, Európában is egyedülálló technológiájú gyártással rendelkeznek. 

– Ebben a cégméretben benne vagyunk Európában a top háromban – büszkélkedett Pausits Imre. 

– A jövő évi béremeléssel megközelítjük az osztrák béreket. Továbbra is keresünk jó hegesztőket és lakatosokat. A vállalatirányítás még nem erős, de látjuk magunk előtt a feladatot, hogy miben kell fejlődnünk, hogy ezek a célok teljesülhessenek – fűzte hozzá Pausits Valér. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában