Vállalkozók a Berekben

2023.10.03. 12:28

Nyugati Kapu Klub találkozót tartottak Hövejen - fotók

A Berek Horgászpark adott helyet a Nyugati Kapu Klub legutóbbi találkozójának a napokban Hövejen.

Vámos Annamária

A vállalkozások képviselői röviden bemutatták tevékenységüket és beszéltek a Nyugati Kapu Klub jelentőségéről. Több, az építőiparban tevékenykedő vállalkozó szólalt meg a szakma jelenlegi állapotáról, és szóba került néhány cég komoly, példamutató pályaorientációs tevékenysége is. Fotók: Németh T. Ferenc

A több, mint másfél éve alakult társulás tagjai helyi vállalkozások, amelyek a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve a Fertő-Rábaközi térség első üzleti közössége. Összejöveteleiken megosztják egymással az információkat és a lehetőségeket, valamint értékteremtő beszélgetéseket folytatnak a térséget érintő kérdésekről.

 

- A szerveződésünk célja a személyes találkozók elősegítése, ezáltal az üzleti kapcsolatok bővítése - mondta el Erdős Vilmos a kamara térségi irodavezetője. - Amit nyújt nekünk a Nyugati Kapu Klub, az a közös tudás, amiből táplálkozhatunk, a kapcsolatrendszer, amiből építkezhetünk, a céglátogatásokon pedig tapasztalhatunk.

Hövej polgármestere Vargáné Molnár Zsuzsanna felelevenítette, hogy az idei első klubtalálkozón beszéltek arról, azon dolgoznak, hogy a höveji csipke hungarikum legyen, és ez azóta meg is történt. Ezt a népművészeti kincset és a község gyönyörű természeti környezetét kihasználva a csipkemúzeum és a horgászpark szoros együttműködésben állnak egymással a turizmus fellendítése érdekében.

A vállalkozásoknak kínált hitellehetőségekről tájékoztatta a résztvevőket Nagy László a K&H Bank Zrt. területi vezetője.

 

Szakember utánpótlás nehézségeiről beszélt Galambos Gábor a Reparatur Trans Kft. ügyvezetője, akivel a tagok egyetértettek abban, hogy rendkívül hasznosak a Nyugati Kapu Klub találkozók, mivel a térség szakemberei helyben megbeszélhetik egymással a tapasztalatiakat, így hiánypótló a szerveződés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában