Gyakorlati tudás

2023.09.05. 15:25

Vállalkozást tanulnak a hallgatók a győri kamarától

12 éve indult el a "Kamara a vállalkozásokért" tantárgy a győri Széchenyi István Egyetem és a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésében. Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjas kurzus 2023. őszi féléviének első órájára kedden délután került sor az iparkamara székházában.

Barki Andrea

Fotó: Rákóczy Ádám

– Gazdálkodásmenedzsment, logisztikus, gépész és jármű mérnök szakos hallgatók jelentkeztek, huszonöten vették fel az őszi kurzusban ezt a tantárgyat. Nagyon népszerű, gyorsan betelnek a helyek – állapította meg Molnár Albert, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győri Térségének elnöke. –Azt tanítjuk meg a a hallgatóknak, hogyan indítsanak vállalkozást. Azokat a helyzet specifikus ismereteket adjuk át, amelyek 2023-ban kihívásként jelentkeznek egy vállalkozónál. A képzés teljesen gyakorlatorientált, ami azt jelenti, hogy az elméleti felkészítés mellett gyakorlott vállalkozás vezetőket kapnak mentorként az üzleti tervük elkészítéséhez.

Mint Molnár Albert elmondta, a hallgatók tanulmányaik befejezése után nagyon jól tudják hasznosítani az itt tanultakat. – A kamarában nem egy olyan vállalkozás vezetővel dolgozunk együtt, aki korábban a kurzus hallgatója volt. Ez a képzés azonban nem csak azoknak hasznos, akik önálló vállalkozást indítanak, hanem azoknak a menedzsereknek, cégvezetőknek is, akik mérnökként helyezkednek el. A mai világunkban informatikai, gazdasági ismeretekkel is kell rendelkezniük kell a termékek, szolgáltatások piacra történő kijuttatásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában