Honfitársaink a szomszédban

2023.08.09. 19:42

Magyar munkások Ausztriában - Megdőlt a régi rekord

Újabb rekordokat döntött júniusban az Ausztriában dolgozó magyarok száma. Az ÖGK területi egészségpénztárak adatai szerint a nyár első hónapjában 124.718 magyar állampolgár dolgozott ausztriai munkáltatónál, ezzel pedig a magyar lett a legnépesebb külföldi munkáscsoport Ausztriában.

Kisalföld.hu

Az ausztriai magyar munkások száma egy hónap alatt több mint ötezer fővel emelkedett, köszönhetően a nyári turisztikai és agrár idénymunkáknak – ennek tudható be az is, hogy immár minden más külföldi nációnál több magyar dolgozik Ausztriában. Fotó: Volksgruppen.orf.at

Júniusban már meghaladta az egymillió főt a külföldi foglalkoztatottak száma. Közülük minden nyolcadik magyar állampolgár az osztrák munkaerőpiacon - közölte a Volksgruppen.orf.at magyar nyelvű oldala.

A tartományok összehasonlításában sokáig Bécs állt az élen, ma már viszont ez nem érvényes. Júniusban a legtöbb magyar, szám szerint 22.891 Alsó-Ausztriában dolgozott. Burgenlandban 22.712, a fővárosban 21.475 magyar állampolgár vállalt munkát a nyár első hónapjában – derül ki az ÖGK statisztikájából.

124.718 fős lélekszámával a külföldiek közül a magyar immár a legnagyobb munkáscsoport az osztrák munkaerőpiacon. A százezer fős határt csak a németek haladják meg, számuk júniusban 123.000 felett volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában