Megfelelő, olcsóbb megoldás

2023.03.26. 11:41

Több ezer forintot spórolhat a számlaköltségén, aki így bankol Győr-Moson-Sopronban

Felmérte a Magyar Nemzeti Bank, mennyit kell fizetni a bankszámlák használatáért. Megdöbbentő számokat kapott: nagyon sokat fizetnek a magyarok az sms-ekért és a bankkártyáért. Ráadásul ezt sokszor fölöslegesen teszik, mert lenne olcsóbb és számukra ugyanúgy megfelelő megoldás – írja a Bank360.hu.

kisalfold.hu

Illusztráció -

Forrás: MW Archív

Évente több ezer forintos is megtakaríthat a bankszámláján az, aki tudatosan választ bankot és számlacsomagot - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss tanulmányából. A jegybank a 2021-es díjkimutatások adatait dolgozta fel, ezek a dokumentumok azok, amelyek pontosan tartalmazzák, milyen költségekkel járt az ügyfél számára az adott évben a bankolás.

A banki ügyfelek azóta már a 2022-es díjkimutatásokhoz is hozzájutottak. Aki postán kapja a számlakivonatát, ahhoz általában levélben érkezett meg a dokumentum, aki viszont elektronikus számlakivonatot kér, az többnyire csak az internetbankban tudja megnézni ezt a kimutatást. A mobilbankban nem érdemes keresni a dokumentumot, sok hitelintézet csak a webes netbankban teszi elérhetővé a díjkimutatást, amit általában pdf formátumban lehet letölteni.

A díjkimutatás fontos dokumentum, segíti az ügyfeleket a bankszámlaköltségek csökkentésében. Ez alapján gyorsan ellenőrizheti bárki, pontosan mennyit költött az előző évben bankolásra, és egy bankszámlaválasztó kalkulátor segítségével azt is megtudhatja, vannak-e a piacon számára kedvezőbb számlacsomagok. A kalkulációnál figyelembe kell venni, hogy a bankok döntő többsége az infláció mértékével emeli az idén is a díjait, vagyis minden banknál várhatóan átlagosan 14,5 százalékkal nőnek majd a költségek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában