Négykarika

2023.03.02. 16:53

Közelednek a bérajánlatok az Audiban - mutatjuk a szakszervezet új javaslatát

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) csütörtökön átadta második bérkövetelését az Audi Hungariának, amelyben törekedtek arra, hogy a megállapodás érdekében elmozduljanak a 23 százalékos alapbéremeléstől, de mégis figyelembe vegyék tagjaik visszajelzését.

Simon Roberta

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Csapó Balázs

Az AHFSZ április 1-től 21 százalékos alapbéremelést követel egy évre, valamint a jubileumi bónuszok tekintetében csak a 30 éves jubileumról tárgyal a munkáltatói oldallal.

Azt kérik, hogy idéntől 10 év után 150 ezer, 15 év után 225 ezer, 20 év után 300 ezer, 25 év után pedig a jelenlegi egy havi alapbér+mozgóbér összeget plusz egy nap fizetett szabadságot tartalmazzon. 30 év után az alapbér+mozgóbér összege 1,33 szorosának megfelelő összeget valamint plusz két nap fizetett szabadságot akarnak.

A teamgyűlések kérdésében áprilistól közös projektben keresik majd a legjobb megoldást. A jövő héten kedden várhatóan újabb bérajánlatot tesz a munkáltató.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában