Támogatási program

2023.02.27. 15:10

3 milliárd a foglalkoztatásért - Győr-Moson-Sopronban 2000 inaktív ember munkába állítása a cél

Foglalkoztatási Fórum alakult hétfő délelőtt a megyeházán a városok, foglalkoztatással foglalkozó szervezetek, a kamarák, képző és szociális intézmények összefogásával. A következő öt évre 3 milliárd 143 forint áll rendelkezésre az inaktív, a tartósan munkanélküli ötven év felett munkanélküliek és az alacsony képesítésűek munkaerőpiacra való visszajuttatására. Az eseményen résztvevők aláírták a „Megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés Győr-Moson-Sopron vármegyében” című okmányt is.

Barki Andrea

Fotó: Rákóczy Ádám

– Egy munkaerő-hiányos vármegyében élünk, a munkanélküliségi ráta alacsony, a foglalkoztatási mutatók kedvezőek, de vannak olyan emberek, akik a munkaerőpiacról valamilyen okból kifolyólag kiszorulnak. Az ő feltérképezésüket és a munkába való vissza térésüket szeretnénk segíteni. A célcsoportjaink változtak az előző időszakhoz képest. Most azokra koncentrálunk, akik inaktívak, azaz akik képesek lennének dolgozni, de valami miatt csak idénymunkát végeznek vagy éppen nem keresnek a munkát. Támogatjuk a tartósan munkanélküli ötven év felettieket és az alacsony képesítésűeket. Az a cél, hogy a következő időszakban kétezer embert vonjunk be a programokba. Piackutatást végzünk, ami alapján az egyik legkeresettebb támogatási forma a vállalkozóvá válás támogatása volt. Továbbra is támogatjuk a bér és bérköltséget, hiszen a munkáltatóknak a szlovák és osztrák bérszínvonallal kell versengeni a munkaerőért, de a helyi termékek piacra jutását is szeretnénk segíteni– mondta el Németh Zoltán a vármegye elnöke.

Fotós: Rákóczy Ádám

– Korábban erős járási paktumok voltak, közülük az egyik a győri járási, aminek Győr volt a gesztora. Több mint egymilliárd forintnyi forrás állt rendelkezésre, nagyon jó együttműködésben sikeres időszakot zártunk. E program keretében tudtunk a munkaerőpiacra visszavinni embereket, bár a városban és környékén kicsi a munkanélküliség, a covid miatt szükség is volt rá. Szívesen veszünk részt az újabb, most induló együttműködésben is – szögezte le Szeles Szabolcs, Győr alpolgármestere.

Fotós: Rákóczy Ádám

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában