Hirdetés

2021.12.11. 08:01

Bővítések és technológiai újítások a WKW Hungaria Kft.-nél

A WKW Hungaria Kft. (akkori nevén Erbslöh Hungária Kft.) 2018-ban az év nagyvállalata kategóriában vehette át a Kisalföldi Presztízs Díjat. A cég a Győri Ipari Parkban található telephelyén az elmúlt két évben jelentős fejlesztéseket hajtott végre, nemcsak a gyártóterületet, hanem a technológiát illetően is.

Lehrmann József ügyvezető.

A WKW-csoport magyar leányvállalatát szeptember 1-jétől Lehrmann József személyében új ügyvezető irányítja, akinek célja a hatékony és nyereséges működés biztosítása a termelési volumen, illetve az árbevétel további dinamikus növelése mellett.

 

Lehrmann József ügyvezető.

 

Lehrmann József, a WKW Hungaria Kft. ügyvezetője közel húsz éve tevékenykedik az autóiparban, az autóipari beszállítóknál szerzett tapasztalatait kiválóan hasznosíthatja a győri gyár élén. A cég fő profilja az alumínium dekorlécek előállítása, amelyekkel a világ vezető márkáinak járművein találkozhatnak a fogyasztók. Az elmúlt két évben mintegy 85 millió euró értékű új technológiai beruházást hajtott végre a német tulajdonos, így a győri telephelyen megháromszorozódott a csarnokméret, a gyártóterület nyolcezer négyzetméterről huszonnégyezer négyzetméterre nőtt, a foglalkoztatottak száma pedig ma már eléri az ötszáz főt. A fejlesztésnek köszönhetően az előállított munkadarabok mechanikai megmunkálása automata gépekkel történik, ahogy teljesen automatizált az új polírozó-, a festő- és 
a lakkozóüzem is. Jelentős technológiai változást és minőségi ugrást jelentett annak a felületkezelő berendezésnek az üzembe helyezése, amely egy speciális kémiai eljárással színezi az alumíniumot, így egy anyagában színes dísz-
lécet szállíthatnak a megrendelőiknek. A beruházás nyomán nőtt az előállított termékek volumene, és a régi partnerek – például a Jaguar Land Rover – mellett olyan új autótípusok kiszolgálására érkezett megrendelés, mint a BMW 4-es típusa vagy a Daimler-csoport Mercedes E és C osztálya, illetve ugyanezen márka elektromos, EQE és EQS változata.

 

A speciális eljárással készülő dekorlécek gyártása most van felfutóban, a rendelkezésre álló kapacitás alkalmas a jövőben várható további projektek lefedésére. A termékek darabszámának növekedésével, a vevőkör bővülésével párhuzamosan a cég árbevétele is emelkedik, az idén várható 27 millió eurós forgalom a tervek szerint jövőre elérheti az 50 millió eurót.

 

Lehrmann József ügyvezető elmondta: az eddig szerényebb árbevételt produkáló, családias hangulatú vállalkozást szeretné olyan nagyvállalattá fejleszteni, amely képes megfelelni a vevők egyre magasabb szintű elvárásainak. Ehhez a mennyiségi növekedésen kívül szükség van a termelés hatékonyságának javítására, a szervezet átalakítására, valamint a munkatársak képzettségi szintjének folyamatos emelésére.    (x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában