Természetes alapanyagokból készült terméket kínálnak

2021.10.17. 18:38

Hódíthat a családanyák úttörő vállalkozása

Harmadik lett az iPonNovation üzletfejlesztési program országos versenyén egy megyei startup. Az AllRYS vállalkozása több szempontból is különleges: egyrészről három családanya fogott össze, ami ritkaságnak számít a magyar startupot alapítók között, másrészről ők nem techalapú fejlesztésekkel, hanem egy rizsalapú, sportolóknak szánt teljesítménytámogató készítménnyel pályáztak a versenyen.

Gyurina Zsolt

A családanyák startupja piaci rést talált sportolóknak szánt termékével. Fotó: (az első képen b-j): MacPherson Éva, Maszler Kata, Fekete Judit

Startupokat és újító kisvállalkozásokat célzott meg az iPonNovation üzletfejlesztési programja. A versenyen közel 100 startup indult és egy 18 tagú nívós szakmai zsűri döntött. Az első körben hat vállalkozást választottak ki és ebből lett három díjazott, amelyek ugyanazt az üzletfejlesztési csomagot kapták. A harmadik AllRYS tagjai mindhárman anyukák. Maszler Kata családjával Pannonhalmán él, egy kisfia van, a győri Fekete Juditnak két lánya, a budapesti MacPherson Évának egy fia. Ez persze nem könnyíti meg az üzleti életben való folyamatos helytállást.

Tarolt a vegán rizsgolyó

– Egy többszörös ételintoleranciával küzdő ultrafutó ismerősöm keresett meg pár évvel ezelőtt azzal, hogy az energiazseléknek nincs olyan típusuk, amelyet ő is fogyaszthatna a versenyek alatt, így szerette volna, ha készítek neki egyet személyre szabottan. Egy mesterséges anyagoktól mentes, vegán rizsgolyót alkottam, amellyel elkerülhető volt a sokak által ismert, emésztőrendszert érintő mellékhatás. A versenyen aztán olyan népszerű lett, hogy idővel más futók is elkezdték rendelni – mondta Maszler Kata, a startup alapítója.

Az, hogy gyakorlatilag egész életében az élelmiszeriparban dolgozott, kiváló hátteret adott a fejlesztésekhez. Mégis hiányzott valaki mellőle, aki jobban ismeri a sportolók frissítési problémáit – folytatta a pannonhalmi családanya. Mindenki egy nevet mondott, így egyértelművé vált számára, hogy MacPherson Éva funkcionális táplálkozási tanácsadó lesz a tökéletes társ, hiszen neki erre a problémára épülő praxisa van Budapesten.

A családanyák startupja piaci rést talált sportolóknak szánt termékével. Fotó: (az első képen b-j): MacPherson Éva, Maszler Kata, Fekete Judit

Összeállt a győztes csapat

Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk Fekete Judit, aki az operatív feladatokért lett felelős. Juditot már ismerte korábban is startupberkekből. Ő is egy ötlet megvalósításán dolgozott, így sok közös programon, képzésen vettek részt együtt. Mikor bejelentette, hogy le kell zárnia bizonyos okokból a projektjét, Kata azonnal hívta, hogy csatlakozzon hozzájuk. Vele lett teljes a csapat.

A legnagyobb lendületet az adta számukra, amikor bekerültek a győri StartIT@KH inkubációs programjába. Tőlük és a győri iparkamarától nagyon sok segítséget kaptak, például egy irodát a kamara épületében. Mire befejezték az egyéves üzletfejlesztési programot, társult hozzájuk két remek stratégiai tanácsadó és mentor is.

Természetes alternatívát kínálnak

– Gyakorlatilag termékünkkel egy alternatívát fogunk kínálni azon sportolóknak, akik kerülni szeretnék a mesterséges alapanyagokat és adalékokat a sportolás alatt. Mindezt úgy, hogy termékünk egyszerre támogatja a teljesítményt és az egészséget. Rájöttünk, hogy összekapaszkodva más vállalkozásokkal sokkal hatékonyabbak vagyunk, mint egyedül. Igyekszünk olyan együttműködéseket kötni, amelyek mindkét fél számára előnyösek lehetnek. Jelenleg a saját tulajdonunkból fizetünk mindent, és csak később tervezzük befektető bevonását. Most az első gyártást készítjük elő, véglegesítjük a csomagolást és az arculatot, a kiforrott termékkel pár hónap múlva találkozhatunk a piacon – összegzett Kata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában