Széchenyi István Egyetem

2021.05.04. 19:52

Kapott egy utolsó táviratot a győri Széchenyi István Egyetem

A Széchenyi István Egyetem címére egy utolsó táviratot küldött közösen a Magyar Posta és a Miskolci Egyetem, ezzel is tisztelegve a szolgáltatás 174 éves, a napokban befejeződött története előtt.

Széchenyi István Egyetem

Forrás: SZE

A táviratban Daniel Dennettől idéznek: „A tudomány problémáit néha könnyebbé tesszük, ha komplikációkat adunk hozzájuk.” () SZE Alumni, 2021.05.?

Az utolsó távirat, benne az üzenet: „A tudomány problémáit néha könnyebbé tesszük, ha komplikációkat adunk hozzájuk.” Fotó: SZE

 

A győri intézmény múltja miatt különös jelentőséggel bír ez a gesztus, hiszen sokan emlékeznek még rá, hogy jogelődjében, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán 1974-ben postaüzemi képzés indult az újonnan alakult Közlekedési és Postaüzemi Intézetben. Bár a szak később megszűnt, 1990-től a postai szakirányok maradtak a műszaki informatika és az üzemgazdász képzéseken belül. A felhalmozott oktatási tapasztalat a szállítmányozási-logisztika szakoknak is fontos alapját képezte.

A postaüzemi szaknak is köszönhetően jött létre a Csomagolásvizsgáló Laboratórium és az egyetem területén épített postahivatal, ahol mára már nem lehet több táviratot feladni, miután a Magyar Posta úgy döntött, április 30-tól megszünteti az elmúlt években az ügyfelek által egyre kevésbé igénybe vett szolgáltatást.

A régi táviratok szövege egy már szintén eltűnt jelenséget, az ékezet nélküli SMS-ek korszakát idézi fel.
Fotó: Széchenyi István Egyetem Levéltára

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában